Tuomas Kettunen mediatiedote 21.3.2024

TIEDOTE

21.3.2024 Julkaisuvapaa heti

Tuomas Kettunen ehdolle Suomen Keskustan puheenjohtajaksi: ”Suomalaiset alkavat väsyä repivään vastakkainasetteluun”

Keskustan kansanedustaja Tuomas Kettunen, ilmoitti torstaina 21. maaliskuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessaan asettuvansa ehdolle Keskustan puheenjohtajaksi ensi kesän Jyväskylän puoluekokoukseen.

Kettunen on Keskustan toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Viime eduskuntavaaleissa hän keräsi vaalipiirin keskustalaisista eniten ääniä.

Kettusen mukaan Suomen kahtiajakautuminen jyrkkenee ja suomalaiset alkavat väsyä repivään vastakkainasetteluun. Erityisesti hän on huolissaan vasemmisto-oikeisto jaottelun repivyydestä, joka rytisee varsinkin sosiaalisen median puolella.

”Suomi tarvitsee vahvaa Keskustaa, joka nousee riitelyn yläpuolelle. Toimii jakautuvan kansan yhdentymisen puolesta. Palauttaa Suomeen sopimisen kulttuurin ja lopettaa alati kärjistyvän riitelyn. Keskellä oleminen ei ole helppoa, se on nähty viime vuosina. Mutta siihen pitää pyrkiä, kun äärilaidat ryskyvät ja repivät tätä maata kappaleiksi. Maltillisella keskilinjan politiikalla tämä maa on mennyt aina eteenpäin”, Kettunen painottaa.

Kettunen myös kutsuu kaikki halukkaat suomalaiset mukaan matkaansa.

”Keskustan ei pidä olla äänestysautomaatti vaan keskusteleva ja kuunteleva kansalaisten vaikuttamisväylä. Sellainen minun johtamani Keskusta on. Ihan jokainen suomalainen on minulle yhtä tärkeä ja jokaisen suomalaisen tuki saman arvoinen. Minulle ei ole väliä onko ihminen keskustan jäsen vai ei. Tärkeintä on, että hän haluaa lopun Suomen jakautumiselle ja haluaa maltillista ja rakentavaa politiikan suuntaa”, Kettunen toteaa.

Kettunen kertoo tekevänsä kaikkensa, että nykyhallituksen ”puolen Suomen” politiikkaan tulee muutos. Kettusen mukaan Suomi on tällä hetkellä jaettu voittajiin ja häviäjiin.

”Itä- ja Pohjois-Suomi on laitettu häviäjien puolelle. Keskusta on ainoa puolue, joka yrittää saada tähän muutosta ja herätellä Orpon-Purran hallitusta politiikkansa epäoikeudenmukaisuudesta. Keskittämisen kylmää kyytiä olemme nähneet ja tulemme sen konkreettisesti kokemaan seuraavien kuukausien ja vuosien aikana. Keskusta tulee tekemään kaikkensa tämän suunnan torppaamiseksi.”, Kettunen jyrähtää.

Kettunen aikoo kevään mittaan esittää konkreettisia ajatuksiaan Suomen suunnasta ja visiostaan 2040-luvulle.

Lisätietoa:
Tuomas Kettunen
040 865 5246
tuomas.kettunen@eduskunta.fi