Keskustan Mikko Kärnä ja Tuomas Kettunen: ”Lyötiin kaikenmaailman ilmastofanaatikoille ja elokapinoille luu syvälle kurkkuun”

Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Tuomas Kettunen ovat äärimmäisen tyytyväisiä budjettiriihessä saavutettuun sopuun. Kansanedustajat toteavat, että riihessä saavutettu sopu oli järkivihreyden voitto ilmastohulluudesta.

– Kyllähän tässä nyt lyötiin kaikenmaailman ilmastofanaatikoille ja elokapinoille luu syvälle kurkkuun sekä osoitettiin, että ilmastopäästöjä voidaan vähentää erittäin kunnianhimoisesti kansaa kurittamatta, kansanedustajat toteavat yhteisessä tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan keskusta torjui riihen alla ja riihessä esitetyt todellisuudesta irrallaan olevat vaatimukset liikenteen ja lämmityksen kansallisesta päästökaupasta, lentoverosta, polttoaineiden veronkorotuksista, öljylämmityksen kieltämisestä, maatalouden energiaveronpalautuksen poistosta, lihaveroista, turvepeltojen kieltämisestä ja pellonraivausmaksuista.

Tämä sopu oli Kärnän ja Kettusen mukaan ennen kaikkea Suomen maaseudun ja harvaan asuttujen alueiden voitto. Mitään vihreiden ”ilmastokuritustoimia” ei hyväksytty.

Kärnä ja Kettunen toteavat budjettiriihen osoittaneen että keskustaa tarvitaan hallituksessa.

– Onhan tämä hallituksessa oleminen välillä vaikeaa kuin panssarivaunun vuokraaminen armeijalta, mutta toivottavasti tämä saavutettu sopuratkaisu osoittaa kaikille, miksi keskustaa tarvitaan tässä hallituksessa, he toteavat yhteistiedotteessaan.

Heidän mukaansa asiat olisivat ilman keskustaa menneet aivan eri tavalla. Elokapinaa ja muita ilmastofanaatikkoja tavallisten ihmisten toimeentulo ja maaseudun asukkaat tuntuvat kiinnostavan yhtä paljon kuin kilon säkki kukkamultaa, kansanedustajat muotoilevat tiedotteessa.

Tiedote on julkaistu Kainuun Sanomissa 9.9.2021