Kansanedustaja Kettunen: Kannuksen susitilanne osoittaa susipolitiikan epäonnistumista

“Susien viikonloppuna Kannuksessa tekemä 40 lampaan tappaminen ja tiistain aamuyön yksittäinen susihavainto keskellä kaupungin keskustaa terveyskeskuksen vieressä vaatii nopeaa toimintaa paikallisen susiongelman poistamiseksi, mutta myös vihdoin myös rehellistä arviota susipolitiikamme sinisilmäisyydestä Suomessa”, toteaa susiasioihin erikoistunut kuhmolainen kansanedustaja Tuomas Kettunen.

Kansanedustaja Kettusen mukaan Kannuksen tilanteen ratkaiseminen vaatii pikaisesti poikkeuslupia ihmisasutusta pelkäämättömien ja tuotantoeläimiä uhkaavien susien kaatamiseksi.

“Tässä susiasiassa myös niin sanotuilla ympäristöjärjestöillä on suuri vastuu olla hidastamatta akuuttiin uhkaan perustuvien kaatolupien saamista ideologisiin ja värittyneisiin uskomuksiin perustuvilla valituksilla,” jyrähtää kansanedustaja Kettunen.

“Koko suomalainen susipolitiikka tulisi uudistaa, että tämän Kannuksen tapahtumien kaltaisia tilanteita ei pääsisi syntymään. Susien kaatoluvista ja kannanhoidollisesta metsästyksestä päättäminen tulisi pikaisesti siirtää alueellisesti päätettäväksi. Esimerkiksi aluevaltuustot voisivat jatkossa päättää maakunnallisesta susipolitiikasta”, visioi Kettunen.28